Home atelier mannenkunst mannenwerk projecten links contact     coming soon Contact Us
 
 
 
 
 
 
 
 

Luxe Fotoboek met meer dan 175 foto's van mannelijk naakt geselecteerd door de partner van Johan uit meer dan 20 jaar fotowerk Boekje 'losgezongen' Johan van Breukelen 1952 - 2012 (of 2013?) Wat doe je als je hoort dat je er rekening mee moet houden dat je niet lang meer zult leven? Er zijn vele reacties mogelijk. Beeldend kunstenaar en leider van workshops rond het thema bewustzijn Johan van Breukelen , verspilt geen tijd en energie aan verzet. Hij telt zijn zegeningen en leeft nog meer in het moment dan hij voorheen al deed. In een serie beschouwingen kijkt hij terug op wat voor hem waardevol en dierbaar was.Hij beschrijft waar het hem werkelijk om ging en nog steeds gaat in zijn leven. De persoonlijke verhalen zijn, ondanks de ogenschijnlijke zwaarte van het gegeven ‘de naderende dood’ opmerkelijk licht en speels van toon.  CD met 16 liedteksten van Johan van Breukelen op muziek gezet door Thijs Heij  In dit luxe fotoboek heb ik een aantal van mijn teksten, gedichten, foto's, schilderijen en aquarels bij elkaar gebracht.Naast wat ik in mijn professionele fotowerk uitdruk, beschrijven ze en laten ze zien wat voor mij in mijn leven van waarde en dierbaar is.De gedichten (liedteksten) zie ik als samengebalde ervaringen. De langere teksten vormen de neerslag van het werken met groepen rond 'bewustzijn', en van het proberen te leven in het Hier en Nu.De aquarels zijn vruchten van zitten en kijken en spelen met vormen en kleuren.osgezongen van wat ik dacht.De bijgesloten CD 'Luchtkasteel' bevat 16 van mijn liedteksten. Uitgevoerd door verschillende artiesten, gemixt en geproduceerd door Thijs Heij             

Boekje 'losgezongen' Johan van Breukelen 1952 - 2012 (of 2013?) Wat doe je als je hoort dat je er rekening mee moet houden dat je niet lang meer zult leven? Er zijn vele reacties mogelijk. Beeldend kunstenaar en leider van workshops rond het thema bewustzijn Johan van Breukelen , verspilt geen tijd en energie aan verzet. Hij telt zijn zegeningen en leeft nog meer in het moment dan hij voorheen al deed. In een serie beschouwingen kijkt hij terug op wat voor hem waardevol en dierbaar was.Hij beschrijft waar het hem werkelijk om ging en nog steeds gaat in zijn leven. De persoonlijke verhalen zijn, ondanks de ogenschijnlijke zwaarte van het gegeven ‘de naderende dood’ opmerkelijk licht en speels van toon.

Gedachten & Gedichten

 

 

Hendrik Grashuis en Johan van Breukelen schreven een artikel over Mannenwerk voor Rafia een uitgave van Radboud University Nijmegen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hendrik Grashuis en Johan van Breukelen schreven een artikel over Mannenwerk voor Rafia een uitgave van Radboud University Nijmegen lees hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Mannenwerk

Tijd voor de man van nu! 

(publicatie op de website van Stichting Mannenwerk)

www.mannenwerk.nl

Bij leven en welzijn leidt ik ook weer in 2012 de workshops en supportgroepen bij Stichting Mannenwerk. 

Weekends en avonden waar mannen de tijd nemen om zichzelf en andere mannen te ontmoeten, om contact te maken, elkaar te inspireren, te genieten, en hun innerlijke vrijheid te vergroten.

Zodat je gebruik kunt maken van al je mogelijkheden en met hart en ziel doen wat jou in de wereld te doen staat!

Wat de thema's ook zijn van de activiteiten, het subthema is altijd ‘persoonlijk leiderschap in het hier & nu'’

Ieder mens leidt zijn eigen leven. Al of niet bewust maken we voortdurend keuzes. Door de focus op het hier & nu te leggen krijg je meer zicht op de keuzes die je van moment tot moment maakt. Je kunt dan in meer vrijheid verantwoordelijkheid nemen voor alles wat zich in je leven aandient. Dit is o.a. wat we verstaan onder persoonlijk leiderschap.

Een mannenweekend is zo ingericht dat er aandacht is voor jouw persoonlijke verhaal en met name voor je onderstroom. Hiermee wordt bedoeld je drijfveren, je bezieling, de energie waaruit jij je leven leidt!

Wat zijn jouw gegevens , (lees; ‘wat is jou gegeven’), wat heb je meegekregen in je jeugd?  Wat neem je daar bewust en onbewust van mee in het hier & nu, wat is oorspronkelijk, en waar zit je soms ‘gevangen’ in een oud verhaal waardoor je niet meer vrij in het heden kan zijn?  

In de loop van ons leven hebben we een muur opgebouwd om onze pijn en ons verdriet niet te voelen.  Het is natuurlijk niet een echte ‘muur’ maar het wordt door veel mannen wel zo ervaren. We denken dat we ons beschermen tegen pijn van buiten, b.v. om gekwetst, afgewezen, niet gezien te worden, maar de pijn zit al van binnen. Dat maakt ons op onderdelen opgesloten in onszelf.  We worden door onze bescherming vaak ook minder gevoelig voor vreugde, liefde, geluk en levendigheid. Hierdoor raken we onze vrijheid kwijt om oorspronkelijk te durven zijn. We hebben altijd (!) meer last van onze bescherming dan van datgene waar we ons tegen willen beschermen. Hierbij stil staan en ruimte maken voor wat je voelt is een belangrijke sleutel tot innerlijke vrijheid.

 

Samen met de medebegeleiders bieden we je in een mannenweekend een kader en structuur aan waarbinnen je datgene kan doen wat jou te doen staat rondom je eigen thema’s.

Naast lichaamsgerichte oefeningen om je lichamelijke en emotionele gevoeligheid te vergroten beschouwen we taal als een belangrijk middel om je uit te drukken. Tijdens deze mannenweekends word je voortdurend uitgenodigd om te spreken over wat er in het hier en nu in jou speelt en beweegt.  Op zo’n manier spreken dat je hoofd en hart met elkaar verbindt. Dit is iets anders dan een ‘praat’ of ‘discussie’ groep!

Taal wordt vaak gebruikt om iets te verhullen. Er is een verschil tussen ‘babbelen’, ‘praten over’, en je werkelijk uit te spreken! Door taal te gebruiken, door je uit te spreken over je ziel en zaligheid en daar werkelijk contact mee te maken wordt spreken iets heel lichamelijks. Door te ademen en stil te staan bij de impact van je woorden kun je voelen hoe je hele lichaam trilt en leeft!

‘Geen stap die je zet blijft zonder gevolgen:

Elke weg wordt stap voor stap begaan.

Geen woord dat je spreek, laat de wereld onveranderd:
Elke zin wordt woord voor woord gevormd.

Al doorzie je niet altijd de weg,

Aarzel niet vooruit te gaan.
Al doorzie je niet altijd de zin,

Schroom niet om te spreken ‘

Bovenstaande tekst gebruiken we al jaren in het mannenwerk, om zichtbaar te maken dat het een verschil maakt als je spreekt. Je maakt contact met je buitenwereld en je binnenwereld als je spreekt vanuit je hart.

Ik nodig je uit om het eerstvolgende mannenweekend deel te nemen, om samen te creëren en te recreëren!

Johan van Breukelen

 

Mannenwerk magazine 2012 met bijdragen van o.a. Arhur Japin, Joan de Roos, Stef Bos, Jan Huinder, Hendrik Grashuis, Johan van Breukelen, Peter de Weerd, Margriet van der Linden, Bright Richards, Peter Rhewinkel, Anthoine Bodar,

Het Mannenwerk Magazine in full colour is verschenen in een geprinte versie. Dit is een eenmalige uitgave in 2012.

Donateurs in 2012 van Stichting Mannenwerk krijgen dit magazine gratis thuis bezorgd.

Voor 15 euro (of meer) ben je al donateur en ondersteun je financieel ons werk. Wij gebruiken je bijdrage om bekendheid te geven aan het mannenwerk door middel van internet, onze website, advertenties in kranten en tijdschriften, mailings en flyers.
 

losse verkoop €10,- 

(+ € 2,50,-verzendkosten) 

Met dit bedrag steun je mannenwerk 

 

Steeds meer mannen weten daardoor de weg te vinden naar het mannenwerk. Met als doel: richting te geven aan je leven en in meer vrijheid stappen te zetten. Om met hart en ziel te kunnen doen wat jou in de wereld te doen staat!

klik hier om te bestellen

 

Cover foto van Johan van Breukelen / model Thierry Bonal   cover foto  2011 Johan van Breukelen 

Cover Pascal / foto Johan van Breukelen  Jason / foto Johan van Breukelen  In dit wintermagazine aandacht voor o.a. aandacht voor onze drie kernvragen aan Margriet van der Linden (hoofdredactrice opzij), Antoine Bodar (priester in Rome) en Jan dirk Veenstra een van de auteurs over een onderzoek en boek over jongensprostitutie.  Onze voorzitter Robbert Overmeer met een Nieuwjaarsgroet, 'Oud & Nieuw 2010-2011 ervaringsverhalen, de nieuwe jaarkaart 2011, Thijs was ooit de jongste (11) deelnemer bij mannenwerk, een portret van hem nu en een artikel over het verschil tussen kloktijd en psychologische tijd.

mannenwerk najaar 2010 magazine met o.a. Bright Richards, leiders contactdag 10-10-10, supportgroep een verademing! mannenwerk zomer 2010 magazine met o.a. Jens van Tricht, recencie trio thijs door Joan de Roos, de handen van Pa een liefdeslied. Een verhaal van Vivan en info over de workshop seksualiteit en innerlijke vrijheid. Mannenwerk voorjaar 2010 magazine met o.a. interview Fatima Elatik, nieuwe verhalen van Martin Brans, Vivan Mell en Johan van Breukelen, ervaringsverhalen n.a.v. de Gaysoul workshop van o.a .Stan en Jan en meer nieuws over activiteiten van Stichting Mannenwerk mannenwerk jubileum magazine 2009 met o.a. Jan Andreae, de hardcore business van het mannenwerk, de kunst van het mannenwerk, 30 jaar mannenwerk, en nog veel meer!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
© 2000 - 2012 Johan van Breukelen The Netherlands