Home atelier mannenkunst mannenwerk projecten links contact     coming soon Contact Us
 

Tekstwerk  

Schilderwerk

Fotowerk  

Drukwerk

Theaterwerk

 
 
 

Luxe Fotoboek met meer dan 175 foto's van mannelijk naakt geselecteerd door de partner van Johan uit meer dan 20 jaar fotowerk Boekje 'losgezongen' Johan van Breukelen 1952 - 2012 (of 2013?) Wat doe je als je hoort dat je er rekening mee moet houden dat je niet lang meer zult leven? Er zijn vele reacties mogelijk. Beeldend kunstenaar en leider van workshops rond het thema bewustzijn Johan van Breukelen , verspilt geen tijd en energie aan verzet. Hij telt zijn zegeningen en leeft nog meer in het moment dan hij voorheen al deed. In een serie beschouwingen kijkt hij terug op wat voor hem waardevol en dierbaar was.Hij beschrijft waar het hem werkelijk om ging en nog steeds gaat in zijn leven. De persoonlijke verhalen zijn, ondanks de ogenschijnlijke zwaarte van het gegeven ‘de naderende dood’ opmerkelijk licht en speels van toon.  CD met 16 liedteksten van Johan van Breukelen op muziek gezet door Thijs Heij  In dit luxe fotoboek heb ik een aantal van mijn teksten, gedichten, foto's, schilderijen en aquarels bij elkaar gebracht.Naast wat ik in mijn professionele fotowerk uitdruk, beschrijven ze en laten ze zien wat voor mij in mijn leven van waarde en dierbaar is.De gedichten (liedteksten) zie ik als samengebalde ervaringen. De langere teksten vormen de neerslag van het werken met groepen rond 'bewustzijn', en van het proberen te leven in het Hier en Nu.De aquarels zijn vruchten van zitten en kijken en spelen met vormen en kleuren.osgezongen van wat ik dacht.De bijgesloten CD 'Luchtkasteel' bevat 16 van mijn liedteksten. Uitgevoerd door verschillende artiesten, gemixt en geproduceerd door Thijs Heij    

 

Boekje 'losgezongen' Johan van Breukelen 1952 - 2012 (of 2013?) Wat doe je als je hoort dat je er rekening mee moet houden dat je niet lang meer zult leven? Er zijn vele reacties mogelijk. Beeldend kunstenaar en leider van workshops rond het thema bewustzijn Johan van Breukelen , verspilt geen tijd en energie aan verzet. Hij telt zijn zegeningen en leeft nog meer in het moment dan hij voorheen al deed. In een serie beschouwingen kijkt hij terug op wat voor hem waardevol en dierbaar was.Hij beschrijft waar het hem werkelijk om ging en nog steeds gaat in zijn leven. De persoonlijke verhalen zijn, ondanks de ogenschijnlijke zwaarte van het gegeven ‘de naderende dood’ opmerkelijk licht en speels van toon.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Atelier

Atelier JvB staat voor al mijn creatieve werk, buiten het fotowerk van mannen.  Tussen 1979 en 1989 heb ik voornamelijk gewerkt als theater vormgever (ontwerp en uitvoering decors) en als belichter. 

 

Sinds 1990 werk ik als beeldend kunstenaar en heb ik me vooral gericht op mijn fotowerk van mannen. Daarnaast schilder, schrijf teksten en en ontwikkel kleinschalige creatieve projecten. Voor 2012 is dat de CD 'Luchtkasteel' en het tekstboekje 'Losgezongen'. Ik ben in mei 2012 gestopt met mijn fotowerk. Ik gebruik mijn atelier nu voor mijn schilderwerk. Ik schilder mezelf de poort uit.

Olieverf Schilderij POORT 2012

POORT 1- 2012 / Olieverf 80 x 120

VERKOCHT !verkocht 

binnenkort meer

INZICHT- UITZICHT  2010 / Olieverf 80 x 100

VERKOCHT !verkocht 

 

meer olieverf op linnen 

 

 

Atelier JVB Levant 2011

Atelier Levant 

 

 

Bergen Drieluik Atelier (klik hier om te vergroten)

Bergen 2011 Drieluik Atelier

 

 

 

In 2008 verscheen de liedtekst en gedichtenbundel 

"Zo Voorbij" 

 

Op 1 juni 2008 vond de presentatie plaats in het werftheater in Utrecht

klik hier voor een videocompilatie

 

Online zijn ook een aantal liedteksten te beluisteren  Deze worden uitgevoerd door 

Trio Thijs.

klik hier

aquarellen

foto portretten

Theatervormgeving

 

 

    

 

        

 

 

)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekstwerk Schilderwerk Fotowerk Drukwerk Theaterwerk Webwerk
© 2000 - 2012 Johan van Breukelen The Netherlands